Cellulite? Bij cellulite bevindt zich vooral op de benen, billen en bovenarmen. Het ontstaat doordat het onderhuids vet het huidreliëf veranderd. Op de huid wordt vaak wel een sinaasappelhuid genoemd, door het grove reliëf. Veel vrouwen hebben er in een bepaalde mate last van.

Wat is Cellulite?

Bij cellulite bevindt zich vooral op de benen, billen en bovenarmen. Het ontstaat doordat het onderhuids vet het huidreliëf veranderd. Op de huid wordt het vaak wel een sinaasappelhuid genoemd, door het grove reliëf. Veel vrouwen hebben er in een bepaalde mate last van.

Cellulite en afvallen

Cellulite en vermagering hebben niet gelijk met elkaar te maken, er zijn mensen met overgewicht die geen last hebben en magere mensen wel met cellulite. Sporten en diëten hebben daarom veelal geen effect op de sinaasappelhuid. Toch is het nooit slecht om jezelf een bepaald eetpatroon aan te leren, waar het een positief effect kan hebben op cellulitevorming.

Cellulite en eetpatroon

Hoewel een dieet alleen niet zal werken op cellulitevorming, toch speelt voeding wel een positieve rol. Allereerst is van belang om gedurende de dag minimaal anderhalf liter water te drinken. Daarnaast is suiker in vele vormen niet gezond voor je lichaam. Mijd daarom frisdrank, alcohol en producten met kunstmatige zoetmiddelen. Ook de inname van vetten kun je onder controle houden, let vooral op niet plantaardige vetten. Plantaardige vetten zitten bijvoorbeeld in olijfolie. En allerlaatst houdt zout water vast. Daarom is het verstandig zo min mogelijk zout te consumeren, nu zout direct effect heeft. Nogmaals het mijden van onnatuurlijke producten alleen zal cellulite niet tegengaan, maar op alle gebieden in je lichaam heeft het een positief effect.

Wat vooral te doen tegen cellulite?

Naast een gezond eetpatroon is het meest van belang de hoofdzaak van het probleem aan te pakken. Cellulitevorming ontstaat grotendeels door een slechte bloedcirculatie. Op de plek in het lichaam waar het bloed slecht circuleert, blijft vet opgehoopt. Dit zijn dan ook de plekken waar cellulite zal ontstaan. Massages, bepaalde olie en voeding(supplementen) kunnen het probleem oplossen en tegengaan. Echter let erop dat
speciale anti-cellulite crèmes hun beloftes veelal niet na kunnen komen, natuurlijk kunnen ze bijdragen aan het verliezen van cellulite, echter alleen de crème biedt niet de uitkomst. Het masseren voor een goede bloedsomloop heeft een heel sterk effect. Vele natuurlijke oliën kunnen helpen om gezonde stoffen in de huid te verwerken, bovendien masseert het gemakkelijker. Overigens is minimaal anderhalve liter water drinken per dag ook erg gezond en bewegen heeft ook effect. De combinatie van gezonde voeding, beweging, massages en bepaalde crèmes kunnen cellulite verhelpen of voorkomen. Massage van de probleemgebieden met herhaling blijft het allerbest om de bloedcirculatie te verbeteren

Weg cellulite?

Samengevat hebben voeding, vocht, massage en beweging invloed op het tegengaan of verhelpen van cellulite. Het is een probleem wat dus niets te maken heeft met overgewicht, maar enkel met vetopslag op de probleemgebieden van je heupen, benen en armen. Op deze gebieden loopt de bloedcirculatie niet geleidelijk en daarom zul je op deze gebieden met de bloedcirculatie mee moeten masseren. Als je er nu nog geen last van hebt, is het geen garantie voor de toekomst. En ook als het vermindert of verdwenen is zul je deze gebieden in de gaten moeten blijven houden. Cellulite is een vervelend probleem, wat op den duur pijn kan geven op die plaats op het lichaam.

Tip: reken met deze simpele methode af met cellulitis.