FitChef: 105 gezonde eiwitrijke recepten

Wil jij er graag voor zorgen dat je lichaam er gezond en strak uitziet? De basis hiervoor ligt bij een gezond voedingspatroon. Maar wat als je niet weet welke ingrediënten wel en niet goed voor je zijn, als je weinig inspiratie hebt om elke dag iets lekkers klaar te maken of als je weinig tijd hebt om in de keuken te staan?

Het hardcover boek FitChef van Mark van Oosterwijck kan je helpen om heerlijke en gezonde gerechten op tafel te zetten, zonder dat je hier peperdure ingrediënten of zeeën van tijd voor nodig hebt. In het boek staan 105 lekkere en gezonde recepten voor de hele dag, die je in een handomdraai op tafel zet. Daarnaast zit het boek boordevol informatie en tips over het hebben en onderhouden van een gezonde levensstijl.

Voor wie is FitChef?

Het boek FitChef richt zich op alle mannen en vrouwen die graag een gezonde levensstijl willen hebben, die willen afvallen en die gezond willen blijven. Met dit boek hoef je je niet urenlang in de keuken uit te sloven en je hoeft zeker geen topchef te zijn: de recepten zijn simpel en snel, gemakkelijk te volgen en ook perfect om klaar te maken op een drukke doordeweekse dag als je weinig tijd hebt om in de keuken te staan.

Doordat het boek volstaat met gevarieerde recepten voor ieder moment van de dag én je opties biedt om met of zonder koolhydraten te koken, kun jij de recepten uit het boek helemaal afstemmen op jouw dieet, om zo sneller je doelen te kunnen behalen. Het maakt niet uit of je een avondje voor jezelf kookt, voor je partner of voor het hele gezin: de recepten zijn gemakkelijk af te stemmen op één of meerdere personen.

Fitchef: Een boek met recepten voor een fit bestaan

Wat staat er in het boek?

In FitChef vind je 105 gevarieerde recepten, die allemaal zijn gebaseerd op een gezonde voeding. De ingrediënten zijn bewust gekozen, waardoor elk recept een uitgebalanceerde bron van nutriënten is. De recepten worden klaargemaakt met veel verse ingrediënten boordevol eiwitten, goede koolhydraten, essentiële vetten, vezels, vitaminen en mineralen. Door enkel gebruik te maken van gezonde en onbewerkte producten, krijg je met deze gerechten weinig onnodige suikers, additieven en overmatig zout binnen, wat je helpt bij het onderhouden van een gezonde levensstijl.

De recepten zijn onderverdeeld in de verschillende momenten van de dag: ontbijt, lunch, diner, dat weer onderverdeeld is in voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten, en tussendoortjes, zowel zoet als hartig. Daarnaast bevat het boek recepten voor eiwitshakes, die je helpen bij het opbouwen van je spiermassa. Bij ieder recept staat een voedingstabel, waarin je precies kunt aflezen hoeveel calorieën, koolhydraten, vetten en eiwitten een portie bevat. Extra handig is dat bij de meeste recepten zelfs een optie wordt gegeven om zonder koolhydraten te koken, zodat het boek aansluit bij iedere levensstijl.

 

Bekijk hoe ook jij deze 105 gevarieerde FitChef Eiwitrecepten snel in huis krijgt.

In FitChef vind je niet alleen recepten, maar ook handige tips en duidelijke informatie over het volgen van een gezonde levensstijl. Voor een goede, gezonde levensstijl is het namelijk van belang dat je je bewust bent van de bestanddelen van voeding, wat en hoeveel je lichaam precies nodig heeft, en wat je beter achterwege kunt laten. In FitChef wordt op een gemakkelijk te begrijpen manier antwoord gegeven op onder meer de volgende vragen:

 • Hoe kun je suiker in producten herkennen en vermijden?

 • Welke vetten heeft je lichaam wél nodig?
 • Wat is het belang van eiwitten in je lichaam?
 • Hoeveel voedsel heb je per dag nodig?
 • Hoe vermijd je dat je je snel weer hongerig voelt na een maaltijd?
 • Wat kun je het best eten voor en na het sporten?
 • Welke producten zijn handig om altijd in huis te hebben?

Minder eten versus de juiste voedingskeuzes maken

Veel mensen die willen afvallen, zijn in het begin gemotiveerd om dit drastisch aan te pakken. Ze sluiten bepaalde voedingsgroepen uit, of proberen elke dag zo min mogelijk te eten. Dit kan voor even heel effectief zijn, maar het is vaak enorm moeilijk vol te houden. Op deze manier krijgen de personen die het dieet volgen al heel snel weer zin in ongezonde voeding, waar ze dan maar moeilijk vanaf kunnen blijven. Hierdoor komt het verloren gewicht er binnen de kortste keren weer aan. Dit noemen we het ‘jojo-effect’, een veelvoorkomend verschijnsel bij dergelijke crashdiëten.

Om dit jojo-effect te voorkomen, kun je het beste op rustige, maar gezonde wijze af proberen te vallen. Kilo’s die er langzaam af gaan, komen er ook moeilijker weer bij, en daarnaast leer je op deze manier bewust met voeding om te gaan, waardoor je ook mentaal een gezondere levensstijl aanneemt. Door je hier langzaam maar zeker op aan te passen en zo veel mogelijk over goede en gezonde ingrediënten en maaltijden te leren, is het een stuk gemakkelijker om gezond te blijven leven.

Het gaat er dus niet om dat je zo min mogelijk gaat eten, maar dat je eet wat je nodig hebt. Door veel friet met mayonaise, taart en chocola te eten, krijg je bijvoorbeeld allerlei ongezonde verzadigde vetten en geraffineerde suikers binnen. Verzadigde vetten kunnen moeilijker in je lichaam worden afgebroken dan onverzadigde vetten, waardoor deze sneller in de vetopslag worden opgeslagen en je dus aankomt. Dit betekent echter niet dat je alle vetten moet uitsluiten om goed te kunnen afvallen: de gezonde vetten heeft je lichaam juist nodig. Door te leren welke vetten wél goed voor je zijn, zoals de onverzadigde vetten in een stukje vis of in een handje nootjes, kun je je levensstijl hierop aanpassen, en op een gezonde manier afvallen terwijl je nog wel de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt.

Hetzelfde geldt voor suikers, die je vindt in onder andere koekjes en taart, maar ook in wit brood en witte pasta. Geraffineerde suikers bestaan uit mono- en disachariden. Deze worden heel snel nadat je ze eet in je bloed opgenomen, waardoor er een piek ontstaat in de bloedsuikerspiegel. Hierdoor krijg je als het ware een energieboost, maar je lichaam moet ook heel hard werken om deze bloedsuikerspiegel weer omlaag te krijgen. Wanneer je vaak dit soort suikers eet, kun je last krijgen van diabetes, vermoeidheid, depressie, hart- en vaatziekten en nog veel meer dingen die nadelig zijn voor je gezondheid. Met het boek leer je echter dat volkoren producten zoals donker brood, volkoren pasta en zilvervliesrijst, een stuk beter zijn voor je gezondheid. Deze kunnen gemakkelijker door je lichaam worden afgebroken en geven je langer een verzadigd gevoel.

Gratis preview FitChef Receptenboek

Heerlijke eiwitrijke recepten

Fit worden en blijven

Gerechten voor elke maaltijd

Fitchef: Een boek met recepten voor een fit bestaan

Vetten en koolhydraten

Vetten en koolhydraten zijn twee van de drie belangrijke voedingsgroepen, maar ook eiwitten mogen niet ontbreken. Eiwitten vind je onder andere in vlees, vis en zuivelproducten zoals melk, yoghurt en kaas. Eiwitten helpen je om je vetmassa om te zetten in spieren, waardoor je een beter gevormd lichaam krijgt maar je ook fitter en gezonder gaat voelen. De recepten in FitChef zitten daarom boordevol eiwitten, die je helpen om je doelen sneller te kunnen bereiken. In het boek wordt er dieper ingegaan op het belang van eiwitten.

Met de tips en informatie uit het boek FitChef van Mark van Oosterwijck kun je al deze dingen dus leren, wat je helpt bij het aannemen en onderhouden van een gezondere levensstijl. Zo wordt je ervan bewust dat je om af te vallen niet minder hoeft te gaan eten of bepaalde voedingsgroepen moet uitsluiten, maar dat je gewoon moet eten wat je lichaam nodig heeft. Het boek is aangepast op jou als individu, en het geeft je de informatie de je nodig hebt om de voedingskeuzes te maken die passen bij jouw lichaam en levensstijl.

Fitchef

Over de auteur

FitChef is gemaakt door Mark van Oosterwijck, een man die jarenlang heeft gestreden tegen overgewicht. Hierdoor heeft hij het belang van gezonde voeding geleerd, en hoe simpel het eigenlijk kan zijn om gezond te leven. Deze dingen zijn bij Van Oosterwijck uitgegroeid tot een passie, die hij besloot om te zetten in het boek FitChef. Op deze manier kan hij zijn kennis delen met allerlei andere mensen en op deze manier hulp bieden aan mensen met overgewicht of mensen die graag gezond willen leven. Van Oosterwijck wil met zijn boek laten zien dat je om af te vallen of een gezonde levensstijl aan te houden geen voedselgroepen hoeft te vermijden en dat het ook niet saai, tijdrovend of complex hoeft te zijn. Gewoon lekker en gevarieerd koken, zonder al te veel poespas.

De recepten uit FitChef zijn opgesteld in samenwerking met Clara ten Houte de Lange, een culinair redacteur en culinair journalist, die vele teksten en columns over gezonde voeding heeft geschreven en daarnaast een groot aantal kookboeken op haar naam heeft staan, waaronder Lekker Lang Jong. De eindredactie en coördinatie van het boek zijn gedaan door Karin Lassche.

Voordelen van FitChef

Er zijn veel mensen die het boek FitChef hebben gekocht en gebruikt en uit de reviews komen de voordelen van het boek goed naar voren. Deze voordelen zijn als volgt:

 • Een gezonde levensstijl is betaalbaar. Veel mensen denken dat ze voor gezonde recepten allerlei dure superfoods en ingrediënten nodig hebben, maar FitChef bewijst het tegendeel. Alle recepten maken enkel gebruik van normale, alledaagse ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kunt kopen zonder dat je hier al te veel geld aan uit hoeft te geven.

 • De recepten uit het boek zijn eenvoudig te begrijpen. Je hoeft geen superchef te zijn om de maaltijden klaar te maken, maar door enkel de gegeven stappen te volgen zet je toch een lekkere maaltijd op tafel.
 • De gerechten zijn snel. Veel mensen hebben geen tijd om iedere dag urenlang in de keuken te staan, maar FitChef bewijst dat gezond koken ook mogelijk is zonder hier veel tijd aan kwijt te zijn. Met de eenvoudige gerechten zet je binnen een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel.

 • Het boek is divers en gebalanceerd. De 105 recepten bieden mogelijkheden voor iedere maaltijd van de dag, inclusief lekkere toetjes en snacks voor tussendoor. Er wordt gebruik gemaakt van allerlei ingrediënten en er worden zelfs opties gegeven om maaltijden zonder vlees of vis te eten of de koolhydraten van een gerecht te vervangen door iets anders. Zo is het boek ook ideaal voor mensen die vegetarisch of koolhydraatarm willen eten.
 • Alle gerechten bestaan uit verse, natuurlijke producten en zijn vrij van geraffineerde suikers. Ze geven je een verzadigd gevoel, waardoor je na de maaltijd niet direct weer trek krijgt in meer eten.
 • Het boek geeft je tips en informatie die je in duidelijke taal helpen te begrijpen wat een gezonde levensstijl precies inhoudt. Hierdoor hoef je niet met vragen te blijven zitten, maar leer je ook bewuster om te gaan met voeding en de juiste voedselkeuzes te maken op ieder moment van de dag.
 • FitChef is overzichtelijk. Alle recepten zijn duidelijk weergegeven en in één oogopslag kun je zien wat je allemaal moet kopen om het klaar te maken en wat de voedingswaarden per maaltijd precies zijn.

 • Het boek is geschikt voor iedereen. Het is toegankelijk door alle bovengenoemde redenen, maar ook gemakkelijk aan te passen op de hoeveelheid mensen voor wie je kookt. Of je nu voor jezelf kookt, voor jou en je partner of voor het hele gezin; elk gerecht is zo opgesteld dat je het voor elk aantal personen gemakkelijk kunt klaarmaken.

Conclusie

Het FitChef kookboek van Mark van Oosterwijck biedt lekkere én gezonde recepten voor iedereen die graag een gezonde levensstijl wil onderhouden. Het boek is overzichtelijk, toegankelijk en divers, waardoor iedereen ermee aan de slag kan. Uit de vele positieve reviews blijkt dat het boek zeker het proberen waard is wanneer je graag een aantal kilo’s kwijt wilt raken zonder hiervoor drastische veranderingen te moeten maken, heel veel geld kwijt te zijn of urenlang in de keuken te staan. FitChef laat zien dat iedereen op een gemakkelijke manier gezond kan leven, met veel informatie hoe je dit precies kunt doen.

Je kunt FitChef voor €37,95 via onderstaande link bestellen, zonder verzendkosten te betalen. Binnen 14 dagen kun je het boek nog kosteloos retourneren, mocht het je toch onverhoopt niet bevallen.