Het Killerbody dieet

Afvallen lijkt tegenwoordig helemaal in: de focus ligt in Nederland op gezond eten en het creëren van een strak lichaam; ofwel een ‘Killerbody’. Al helemaal met het vooruitzicht op de zomer willen mensen er graag zo strak mogelijk uitzien, om mooi in bikini op het strand te paraderen. Actrice Fajah Lourens is met deze trend meegegaan, en heeft twee boeken geschreven die mensen moeten helpen met het behalen van een ‘Killerbody’.

Killerbody dieet training

Na het grote succes van deel 1, dat een bestseller werd in Nederland, is in 2017 ook deel 2 van Killerbody uitgekomen. De beide boeken vormen samen het Killerbody dieet, dat je helpt om op je streefgewicht te komen en te blijven.

Maar hoe werkt dit dieet precies, wat zijn de voor- en nadelen en is het een goed dieet om te gaan volgen? Het antwoord op deze vragen én meer wordt uitgebreid behandeld in dit artikel.

Wat is het Killerbody dieet?

Auteur Fajah Lourens staat zelf op de cover van haar twee geschreven dieetboeken: Killerbody 1 en Killerbody 2. “Als ik het kan, kan jij het ook”, zo luidt haar motto. In haar twee boeken beschrijft ze dan ook manieren om een strakker lichaam te krijgen door middel van aanpassingen in het dieet en sport.

Zo staan er recepten in het boek, verschillende trainingsschema’s en allerlei informatie over het aannemen en aanhouden van een gezonde levensstijl.

Denk bijvoorbeeld aan tips over het volgen en volhouden van een dieet, adviezen over ‘meal-prepping’, het voorbereiden van maaltijden, en informatie over onder andere macro’s, voedingssupplementen en cardiotrainingen.

In Killerbody 2 wordt ook beschreven hoe je het aantal calorieën dat je moet eten om jouw doel te bereiken, gemakkelijk kunt berekenen. Met behulp van schema’s kun je vervolgens je eigen menu’s samenstellen, gebaseerd op de voedingsmiddelen die je per dag binnen “mag” krijgen.

Killerbody dieet

Met haar boeken belooft Fajah Lourens dat je al binnen 12 weken resultaat zult bereiken, of, zoals de titel van het boek vermeldt, een ‘killerbody’ zult krijgen, en dat je in de periode daarna op streefgewicht zult blijven om niet weer terug te vallen in oude patronen.

Werk ook in 12 weken toe naar een strak lichaam met het boek Killerbody 1 of 2 >>

Hoe werkt het Killerbody dieet?

Zoals eerder genoemd, zijn er twee ‘Killerbody’ boeken die bij het dieet horen: deel 1 en deel 2. Hieronder zullen we per boek toelichten wat erin staat en hoe het dieet precies in zijn werk gaat.

Killerbody dieet 1

Killerbody 1

Killerbody 1 is gebaseerd op het idee dat je binnen twaalf weken een strak lichaam kunt krijgen. Met behulp van dit boek volg je dus echt een dieet, waarmee Fajah Lourens belooft dat je elke week 1 kilo kunt afvallen. Het dieet is opgebouwd uit drie fasen, elk met een duur van vier weken.

Elk van de fasen is voorzien van een voedingsplan, inclusief recepten, boodschappenlijstjes en variatielijstjes, en daarnaast vind je ook volop traingsschema’s met intensieve sportoefeningen. Het is de bedoeling dat je bij het dieet zo’n 500 calorieën minder consumeert dan je dagelijkse energiebehoefte, die voor een vrouw gemiddeld op 2000 calorieën ligt.

Door elke dag minder calorieën te eten dan je lichaam nodig heeft, zal je lichaam de energie ergens anders vandaan halen: je vetmassa. Op deze manier wordt je vetweefsel sneller aangesproken om je lichaam te voorzien van energie, waardoor je dus vet verbrandt. Hierdoor val je af.

In het boek stelt Fajah Lourens dat je zeker honger zult krijgen omdat je elke dag onder je dagelijkse caloriebehoefte eet, maar ze zegt ook dat je van dit gevoel moet leren houden. Naast het minder eten, zal je tijdens het dieet ook meer gaan sporten. De trainingsschema’s zijn gericht op het kweken van spiermassa.

Killerbody 2

Deel 2 is minder gericht op het afvallen, maar meer bedoeld om op gewicht te blijven als je met Killerbody 1 je streefgewicht hebt bereikt. Zo voorkom je dat je terugvalt in oude patronen en kun je langer blijven genieten van de resultaten van je dieet. In het boek leer je over de verschillende macronutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten) en hoeveel je hiervan nodig hebt.

Hier wordt geen standaard voor gegeven, maar per lichaamstype en per lichaamsgewicht wordt behandeld welke macroverhouding passend is. Vervolgens kun je zelf met behulp van het boek uitrekenen hoeveel calorieën je nodig hebt en hoeveel je van elke voedingsgroep binnen moet krijgen. Aan de hand hiervan kun je je eigen voedingsschema samenstellen.

In de rest van het boek worden 100 ‘snelle en slanke’ recepten gegeven, inclusief de voedingswaarden en de verhoudingen van de macronutriënten. Ze zijn opgedeeld in vier delen: ontbijt, lunch, diner en snacks. In elk van deze categorieën worden gevarieerde recepten gegeven, waarbij ook uitleg wordt vermeld over de redenen waarom bepaalde voedingsmiddelen gezond zijn om te eten.

Deze recepten kun je zelf toepassen in je eigen gemaakte voedingsschema, zodat je voor jezelf op maat gemaakte schema’s kunt maken.

Killerbody dieet 2

Voor wie is het Killerbody dieet?

Het Killerbody dieet is bedoeld voor iedereen die graag binnen korte tijd een paar kilo af wil vallen en daarbij een slank en strak lichaam wil krijgen. Ook aan mensen die veel sporten en een strak lichaam willen krijgen, zijn de boeken gericht. Er wordt speciale aandacht gericht tot vrouwen die zwanger zijn geweest en van dit ‘zwangerschapsvet’ af willen komen; een situatie waarmee Fajah Lourens zelf ook ervaring heeft gehad.

Voordelen van het Killerbody dieet

Nu je weet wat het Killerbody dieet precies inhoudt, is het handig om te gaan bepalen of deze afvalmethode voor jou geschikt is om te volgen. De beste manier hiervoor is om eens goed naar de voor- en nadelen van dit dieet te kijken, en deze tegen elkaar af te wegen. Op deze manier kun je zelf bepalen wat jij het belangrijkst vindt aan een dieet, en of dit voor jou dus haalbaar is. Een aantal voordelen van het Killerbody dieet zijn als volgt:

 • Je krijgt bij de recepten veel informatie over de voedingsmiddelen, zodat je kunt begrijpen waarom bepaalde producten goed voor je zijn. Zo leer je ook zelf na te denken over het maken van gezonde voedingskeuzes.
 • In Killerbody 2 krijg je de mogelijkheid om zelf je dieet samen te stellen op basis van alle informatie die je leert. Zo ben je niet afhankelijk van iemand die je vertelt wat je per dag moet eten, maar kun je zelf een passend schema opbouwen voor jouw lichaamstype en behoeften. Dit levert de meest effectieve methode om op je streefgewicht te kunnen blijven.
 • De beide boeken zijn mooi vormgegeven en staan vol met motiverende kreten en foto’s, zodat je geïnspireerd raakt om zelf aan de slag te gaan met gezond eten, bewegen en afvallen.
 • De informatie in het boek is uitgelegd in duidelijke taal, zodat iedereen snapt waar het over gaat. Ook worden de maaltijden en boodschappenlijstjes duidelijk aangegeven, zodat je in principe niet heel veel hoeft na te denken bij het volgen van het dieet.
 • De recepten zijn gemakkelijk te volgen, ook als je niet zoveel ervaring hebt in de keuken.
 • Er worden geen voedingsgroepen uitgesloten, en er wordt rekening gehouden met een goede verhouding tussen koolhydraten, eiwitten en vetten. Elk van deze macronutriënten heb je nodig om gezond te leven, dus het is belangrijk om geen ervan uit te sluiten. Ook wordt er rekening mee gehouden dat sporters andere behoeften kunnen hebben dan mensen die niet zoveel sporten.
 • In het boek staan trainingsschema’s voor mensen die graag naar de sportschool gaan, maar er kan ook gekozen worden voor trainingsschema’s die thuis te beoefenen zijn. Ook kan je zelf kiezen hoe vaak je per week wilt sporten. Op deze manier blijft het bewegen leuk en haalbaar voor de meeste mensen, zonder dat je aan vaste richtlijnen vast zit. Bovendien kun je er ook voor kiezen om het sporten achterwege te laten, en alleen het dieet dat in het boek beschreven wordt te volgen.

 • In het boek is een variatielijst te vinden, zodat je producten die je niet lekker vindt of niet mag eten door een allergie of intolerantie, kunt vervangen voor een soortgelijk product. Zo kun je ook een beetje variëren in je maaltijden, zodat je niet de hele tijd hetzelfde hoeft te eten en het dieet niet saai wordt.

Nadelen van het Killerbody dieet

Naast voordelen, zijn er natuurlijk ook een aantal nadelen verbonden aan het Killerbody dieet. Deze komen voort uit kritische meningen van experts op het gebied van voeding, sporten en afvallen, maar ook uit mensen die het dieet gevolgd hebben en hun persoonlijke ervaringen hebben gedeeld. Een aantal van deze nadelen zijn als volgt:

 • Voor mensen met een speciaal dieet, zoals bijvoorbeeld een lactoseintolerantie of een vegetarische levensstijl, kan het dieet moeilijk te volgen zijn. In de recepten en schema’s wordt namelijk veel gebruik gemaakt van vlees, vis, kwark en kaas.
 • In een gezin met meerdere mensen kan het lastig zijn om de gerechten klaar te maken volgens het dieet. Vaak moet je hier een beetje creatief mee zijn, zodat ook de andere gezinsleden goed en gezond kunnen eten, zonder dat ze hierbij te weinig binnenkrijgen.
 • Sommige maaltijden zijn erg laag in calorieën, waardoor mensen het moeilijk vinden om de tijd tussen twee maaltijden te overbruggen. Op sommige dagen is het aantal calorieën dat je binnen mag krijgen volgens de eetschema’s überhaupt erg laag, soms nog lager dan de 500 die je onder je dagelijkse behoefte moet hebben, zoals Fajah Lourens in haar boek aangeeft. De neiging om tussendoor nog even te snacken is dan erg groot. Dit moet natuurlijk worden voorkomen om het beste resultaat te kunnen bereiken.
 • Een dieet waarbij je in korte tijd veel afvalt, zorgt bij de meeste mensen niet voor blijvend resultaat. De meeste mensen vallen na deze tijd weer terug in oude patronen, omdat ze het moeilijk vol te houden vinden. Als je dit dieet gaat volgen, moet je daarom blijvend je levenspatroon aanpassen, anders heeft het weinig zin.
 • Er moet veel tijd worden geïnvesteerd in het dieet: het doen van boodschappen, het voorbereiden van maaltijden en de vele trainingen zorgen ervoor dat je er veel tijd in moet steken, wat niet altijd haalbaar is voor mensen met een drukke baan.
 • Sommige experts op het gebied van voeding en trainingen twijfelen of Fajah Lourens niet te ver gaat met haar boek. Er wordt veel inzet gevraagd, wat bij sommige mensen tot frustratie kan leiden wanneer ze niet direct resultaat zijn. Aan de andere kant kan het ook voorkomen dat mensen obsessief raken met het dieetboek en gaan doorslaan in het sporten.

Killerbody 1 & 2: Volgen of niet?

De boeken Killerbody 1 en Killerbody 2 van Fajah Lourens zijn er dus voor bedoeld dat je binnen 12 weken een strak lichaam kunt krijgen, en deze in de jaren daarop kunt behouden. Door middel van tips, adviezen en eetschema’s wordt je hierbij geholpen.

In principe is dit een effectieve methode: je wordt geholpen met het opstellen van gezonde eetschema’s zonder dat er voedingsgroepen worden uitgesloten en daarnaast krijg je de vrijheid om zoveel te sporten als je wilt. Ook bij het sporten wordt je goed begeleid met de samengestelde trainingsschema’s die elke vier weken veranderen, zodat het niet eentonig wordt.

In sommige aspecten kan het boek van Fajah Lourens echter wat heftig zijn. Het kost veel tijd en vaak zijn de eetschema’s wel erg laag in calorieën, waardoor je je vaak hongerig voelt en de kans op terugval groot is. Ook kan het zijn dat je juist geobsedeerd raakt met afvallen en doorslaat in het sporten, wat ook niet bepaald gezond is.

Om deze redenen is het goed om de boeken van tevoren eens goed door te nemen, en de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Zo kun je voor jezelf kijken of het Killerbody dieet voor jou een geschikte afvalmethode is om te gaan volgen.

Maak ook extra voordelig kennis met het populaire Killerbody dieet van Fajah Lourens >>