Redenen waardoor je geen buikvet verliest? Iedereen wil graag een mooi en strak lichaam hebben. Probleem is dat de buik de eerste plek voor vet is en daar tegelijkertijd ook het moeilijkste is weg te krijgen. Zo vervelend en moeilijk als het is om het buikvet weg te krijgen, is er toch een wetenschappelijk gedekte mogelijkheid om er wat aan te doen.

Buikvet

Er zijn twee vormen van buikvet:

Zichtbaar buikvet: bij mannen wordt het ook wel een bierbuik genoemd. Het gaat om vet wat zich heeft opgehoopt en soms over je broek gaat hangen.

Niet zichtbaar buikvet: een gevaarlijke vorm van opgehoopt vet. Een verzameling rondom de organen. Het niet zichtbare vet kan op den duur voor vervelende gezondheidsklachten zorgen. Wanneer we het niet zichtbare vet opslaan, heeft dit een erg negatieve invloed op het lichaam. De kans op diabetes, hart- en vaatzieken en bepaalde vormen van kanker nemen toe. Uit onderzoek is gebleken dat mannen en vrouwen met een te grote taille snel in een risicogroep terecht komt. Er zijn verschillende redenen waarom je geen buikvet verliest. Maar wat zijn de belangrijkste redenen?

Wanneer we het niet zichtbare vet opslaan, heeft dit een erg negatieve invloed op het lichaam. De kans op diabetes, hart- en vaatzieken en bepaalde vormen van kanker nemen toe. Uit onderzoek is gebleken dat mannen en vrouwen met een te grote taille snel in een risicogroep terecht komt.

Er zijn verschillende redenen waarom je geen buikvet verliest. Maar wat zijn de belangrijkste redenen?

Genetisch bepaald

Wanneer we het niet zichtbare vet opslaan, heeft dit een erg negatieve invloed op het lichaam. De kans op diabetes, hart- en vaatzieken en bepaalde vormen van kanker nemen toe. Uit onderzoek is gebleken dat mannen en vrouwen met een te grote taille snel in een risicogroep terecht komt. Er zijn verschillende redenen waarom je geen buikvet verliest. Maar wat zijn de belangrijkste redenen?

Te veel spanningen

Spanningen komen van alle kanten. Familie, vrienden en werk kunnen flink wat stress veroorzaken. Deze invloeden op je stresshormonen kan leiden tot een bloedsuikerspiegel die uit balans is. Het gevolg kan een sterke drang naar eten zijn. Meestal zal dit zich uiten in eten wat je band rond het lichaam geen goed zal doen. Denk hierbij aan chips, patat, snoep, koekjes en andere lekkernijen.

Ouder worden

Eén van de voornaamste redenen van de vorming van buikvet is onze leeftijd. Spieren helpen ons om vet te verbranden. Naarmate we ouder worden wordt de spieropbouw steeds zwakker. Het vervelende gevolg is dat vet niet meer wordt verbrand, maar zich gaat ophopen rondom de buik. Voor vrouwen komt er bij dat de oestrogeenspiegel rond middelbare leeftijd keldert. Vet gaat zich ophopen op de plekken waar het juist niet moet gaan zitten.

Onvoldoende slaap

Een tekort aan slaap is een van de oorzaken van buikvet. Wanneer er onvoldoende rust is genomen, veranderd er wat in de hersenen. Ghreline en leptine zijn hormonen die aan de hersenen aangeven wanneer te eten. Bij onvoldoende slaap zullen deze hormonen aanzetten tot eten, en dan vooral slechte voedingsmiddelen zoals chips, snoep, ijs of taart. De aanwezigheid van suikers en vetten is hier een van de oorzaken van.

Afrekenen met buikvet

Wil je ook in 3 tot 5 weken ook van je buikvet verlost zijn? Jesse van der Velde heeft honderden mensen van hun buikvet geholpen.

Buikvet verliezen in 3 tot 5 weken voor mannen.

Buikvet verliezen in 3 tot 5 weken voor vrouwen.