Revolyn als afslankmiddel, werkt het echt?

Gemakkelijker kan het niet: afvallen door een speciaal voedingssupplement in te nemen. Twee pilletjes per dag, en de kilo’s vliegen eraf. Of toch niet?

Revolyn is een van die supplementen. Veel mensen zijn echter, niet onbegrijpelijk, wat huiverig over de werking van afslankmiddelen als deze. Is Revolyn dat ene afslankmiddel waar de hele wereld op wacht?

Wat is Revolyn?

Revolyn

Revolyn is een afslankmiddel in de vorm van capsules. Het voedingssupplement wordt voornamelijk online aangeboden en geadverteerd.

Met behulp van succesverhalen en voor-en-na-foto’s, met de resultaten die mensen door het gebruik van Revolyn bereikt zouden hebben.

Het bedrijf belooft je te helpen bij het verbranden van vet op plekken waar het verbranden lastig is, zoals de buik, billen en heupen.

Daarnaast zouden de pillen je stofwisseling verbeteren en je energie verhogen, wat leidt tot een natuurlijk en effectief verlies van gewicht.

Tip: vind hier misschien wel de populairste afslankpillen van dit moment

Hoe is Revolyn opgebouwd?

Revolyn is opgebouwd uit een aantal ingrediënten waarvan het klinisch is bewezen dat deze een positieve bijdrage leveren aan het verliezen van gewicht. Over welke ingrediënten hebben wij het dan:

 • Damiana – dit is een plant uit Mexico, Centraal Amerika en Zuid-Amerika, die de stofwisseling versnelt, een laxerende werking heeft en gifstoffen uit het lichaam helpt afvoeren.
 • Guarana – dit is een klimplant uit de Amazonegebieden, met vruchten die minstens twee keer zo veel cafeïne bevatten als koffiebonen. Dit versnelt de spijsvertering en levert extra energie aan het lichaam, wat leidt tot een snellere verbranding van vetten.
 • Matéplant – Een boom uit Zuid-Afrika die je energie geeft, en daarnaast het gewichtsverlies bevordert. Uit enkele studies is gebleken dat de combinatie van Damiana, Guarana en de Matéplant een positieve bijdrage levert bij het afvallen. Zo is uit een studie uit 2001 gebleken dat een groep die gedurende 45 dagen een mix van de drie kruiden innam 5 kilo afviel. De groep die dit niet deed verloor slechts 0,45 kilo.Ook hield de eerste groep langer een verzadigd gevoel en vond de maaglediging 20 minuten later plaats dan bij de controlegroep.
 • Acaï-bessen – deze “superberries” zorgen voor een snellere stofwisseling, een energieboost en het reinigen van je lichaam, waardoor je sneller afvalt.
 • Granaatappelextract – een stofje in granaatappels zorgt ervoor dat bepaalde vetten die in je bloed circuleren verwijderd worden, voordat deze uit je bloed worden opgenomen in je lichaam en opgeslagen worden in je vetcellen. Dit leidt dus tot een lager vetpercentage in je lichaam.
 • Groene thee – in groene thee zit een stofje met de naam Theanine. Dit is een aminozuur dat u helpt ontspannen en je goed laat voelen, wat bijvoorbeeld eten uit emotie kan verminderen, resulterend in een lager lichaamsgewicht. Daarnaast bevat groene thee catechinen.Dit zijn antioxidanten die zorgen voor een verlaagde cholesterolspiegel, wat weer leidt tot een lager percentage in lichaamsvet. Dit is onderzocht door een groep mannen 12 weken lang elke dag groene thee te laten drinken en vervolgens het resultaat te vergelijken met een controlegroep.De mannen die thee dronken, waren afgevallen en hadden een lager vetpercentage ten opzichte van de controlegroep.
 • Hoodia – een cactusachtige plant uit Zuid-Afrika, die ervoor zorgt dat je eetlust afneemt.
 • Resveratrol – een antioxidant in druiven en producten waar druiven in verwerkt zijn, zoals sap en wijn. Resveratrol geeft je energie en zorgt voor een hoger uithoudingsvermogen, terwijl het ook voorkomt dat je gewicht toeneemt.
 • Siberische Ginseng – dit is een middel dat in het Oosten vaak wordt gebruikt tegen griep of verkoudheid. Uit onderzoeken is tevoorschijn gekomen dat Ginseng ook een positieve bijdrage levert aan het verliezen van gewicht, en het controleren van diabetes.

De werkingen van deze ingrediënten lijken dus allemaal positief, maar er is nergens een label of informatie waarop staat in welke proporties en hoeveelheden deze ingrediënten in Revolyn zitten. Het is dus niet duidelijk of het allemaal wel echt zo werkt als wordt beloofd.

Als we de ingrediëntenlijst bekijken zijn dit allemaal natuurlijke producten.

Hoe draagt Revolyn bij aan het afvalproces?

Volgens Revolyn zelf zijn de ingrediënten zo uitgebalanceerd dat ze moeten helpen op drie belangrijke vlakken van het gewichtsverlies:

 • Verbrander van lichaamsvet: De groene thee, Acaï-bessen, Ginseng, Hoodia en het granaatappelextract in Revolyn zouden moeten helpen bij het verbranden van vetcellen, en deze om te zetten in energie. Dit leidt tot gewichtsverlies.
 • Versneller van de stofwisseling: De groene thee, Guarana en Acaï-bessen moeten ervoor zorgen dat je spijsvertering sneller gaat. Zo verbrand je sneller vet, heb je minder trek gedurende de dag en heb je meer energie.
 • Geeft je energie: De groene thee, Matéplant, Ginseng en Resveratrol moeten bijdragen aan het verhogen van je energie. Zo heb je minder trek in zoet voedsel, dat veel energie bevat, en voel je je fit. Zo kun je actiever aan de slag om af te vallen.

Deze ingrediënten helpen je op een natuurlijke manier gewicht te verliezen.

Hoe gebruik je Revolyn?

Elke dag gebruik je twee capsules Revolyn: de eerste ’s ochtends en de tweede ’s avonds. De capsules dienen een half uur voor het ontbijt en het avondeten ingenomen te worden, met een groot glas water.

Voor wie is dit voedingssupplement?

Revolyn is veilig te gebruiken door bijna iedereen die wil afvallen, omdat er enkel natuurlijke ingrediënten in verwerkt zijn. Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven of mensen met nierklachten wordt echter wel afgeraden om dit product te gebruiken.

Ook personen jonger dan 18 kunnen het deze voedingssupplementen beter niet nemen. Twijfel je, dan kun je eerst contact opnemen met je huisarts voordat je de supplementen begint te gebruiken.

De bijwerkingen van Revolyn

Bij het gebruik van dit voedingssupplement kunnen enkele bijwerkingen optreden. Door de cafeïne in de afslankpillen kunnen deze bijwerkingen bijvoorbeeld optreden:

 • Hoofdpijn
 • Slapeloosheid
 • Angst
 • Nervositeit

Daarnaast kunnen andere ingrediënten van het product ook voor bijwerkingen zorgen, zoals:

 • Verhoogde of verlaagde bloeddruk
 • Duizeligheid
 • Verhoogde hartslag
 • Spasmes in de spieren

De meeste van deze bijwerkingen zijn licht en onschuldig, maar als je er echt veel last van krijgt, is het aan te raden om ofwel contact op te nemen met een arts. Ofwel te stoppen met het gebruik van de Revolyn afslankmiddelen.

Start direct met Revolyn>>

Wat kost het?

Een box met 60 capsules kun je online bestellen, bij bijvoorbeeld bol.com, voor 40 euro. Dit is dus goed voor 30 dagen gebruik, wanneer je twee capsules per dag neemt. Deze prijs is te doen in vergelijking met andere afslankmiddelen.

Omdat je elke maand een nieuw potje nodig hebt, stapelen de kosten zich wel op. In vergelijking met andere afslankmethoden is dit een voordelige variant.

Ervaringen van Revolyn-gebruikers

De ervaringen die te lezen zijn op de website van Revolyn, ondersteund met voor- en na-foto’s, zijn natuurlijk fantastisch. Je ziet mensen die in korte tijd 20 kilo zijn afgevallen. Maar de vraag is natuurlijk: zijn die wel zo realistisch?

De site van het bedrijf zelf is natuurlijk puur gericht op het verkopen van de capsules. Op de rest van het internet vind je gek genoeg niet zo heel veel ervaringen. Zelfs op dieetforums wordt er niet zo veel over dit middel gepraat.

De ervaringen die je vindt, zijn erg wisselend. De een zegt dat de capsules niets hebben geholpen, de ander zegt dat hij of zij er juist heel veel aan heeft gehad.

Het is dan natuurlijk ook de vraag welke andere factoren hierbij hebben meegespeeld. Als er naast het gebruik van de capsules een goede levensstijl wordt aangeleerd en behouden, dan val je af. Maar als je ernaast alleen maar junkfood eet en niet beweegt, dan zal het weinig helpen.

Voordelen van Revolyn

 • De ingrediënten zijn allemaal natuurlijk, en zijn bewezen en door artsen erkend dat ze helpen bij het afvallen
 • Het innemen van capsules is een gemakkelijke manier om af te slanken, en kan een goede basis vormen voor een dieet
 • Op de website van Revolyn staan allerlei positieve verhalen en foto’s van mensen die veel zijn afgevallen door het gebruik

Nadelen van Revolyn

 • Op lange termijn kunnen de capsules redelijk prijzig zijn in vergelijking met andere diëten, omdat je elke maand, naast je normale voeding, hier 40 euro voor betaald
 • De werking van Revolyn is niet wetenschappelijk onderzocht. De samenstelling van de ingrediënten zijn niet te vinden, en er tot op heden weinig ervaringen van bekend zijn
 • Je kunt last krijgen van bijwerkingen. De kans is echter klein, bij ieder dieet is er een kans op bijwerkingen

Wel of geen Revolyn gebruiken?

Revolyn helpt je om af te vallen. Het is een veilig middel wat betreft de ingrediënten. Helaas is er qua ervaringen op dit moment niet zo veel over bekend. Op de website zelf zie je veel succesverhalen.

In combinatie met een gezonde levensstijl kunnen de voedingssupplementen een goede basis bieden voor het afvallen, maar blijf wel realistisch en verwacht niet dat de kilo’s er in één keer afvliegen. Om op basis van voedingssupplementen te beginnen met afvallen, kan Revolyn een goede en gezonde basis bieden.

Bestel hier Revolyn direct >>