Val gezond en verantwoordelijk af met het Yokebe dieet

Wil je rustig en op een gezonde manier van de extra kilootjes af? Wil je doelgericht en effectief bezig gaan om weer een strakke buik, billen en benen te krijgen? Dat kan met het Yokebe dieet. Met behulp van uitgebalanceerde maaltijdshakes verbrand je snel vet, waardoor je in een wip van tijd op je doelgewicht zit.

In dit artikel wordt verder toegelicht hoe de shakes in elkaar zitten, wat het stappenplan van het dieet is, en wat de voor- en nadelen zijn. Vervolgens kun je het zelf uit gaan proberen!

Yokebe is niet meer te bestellen, maar bekijk het meest gebruikte alternatief >>

Yokebe dieet

Yokebe shakes, wat zit erin?

In het Yokebe dieet worden maaltijdvervangers in de vorm van een shake aan je eetpatroon toegevoegd. De drankjes zijn samengesteld uit een combinatie van hoogwaardige proteïnen, essentiële vitaminen, mineralen en macronutriënten, en honing.

De shake zorgt ervoor dat je energie krijgt, dat je hongergevoel afneemt gedurende de dag, en dat je stofwisseling verhoogd wordt, waardoor je sneller gewicht kwijtraakt. Bovendien smaken ze ook nog eens erg lekker.

In de drankjes zijn geen kunstmatige smaakstoffen, toegevoegde suikers, gluten of lactose toegevoegd. Maar wat zit er wél precies in? In onderstaande lijst worden de verschillende componenten van de Yokebeshakes verder toegelicht:

 • Hoogwaardige soja- en wei-proteïnen. Eiwitten houden je spiermassa intact, terwijl je je vet kwijtraakt. Door veel hoogwaardige proteïnen binnen te krijgen, zit je langer vol en heb je dus minder de neiging om tussendoor te gaan snacken. Dit draagt voor een groot deel bij aan het gewichtsverlies.

 • Alle vitaminen en mineralen die je nodig hebt. De essentiële vitaminen en mineralen voor je lichaam zijn door Yokebe zorgvuldig geselecteerd en in de shakes verwerkt. De juiste vitamines zorgen voor een goede stofwisseling in je lichaam. Hierdoor wordt je eten sneller verteerd, waardoor je gewicht verliest.

 • Natuurlijke honing. Deze honing is niet verwerkt, en bevat gezonde mineralen en enzymen, die bijdragen aan je gezondheid. Daarnaast heeft honing gewoon een heerlijk zachte smaak, die je shake extra lekker maakt.

Een portie Yokebeshake bevat slechts 273 calorieën. Dit is een stuk minder dan de gemiddelde 700 calorieën in een maaltijd, terwijl je er wel een vol gevoel aan overhoudt.

Zo bereid je de Yokebeshake

Het bereiden van de Yokebeshake is snel en eenvoudig, en is daarom perfect voor als je haast hebt. Eerst giet je 200 ml magere melk in een speciale shakebeker (dit is meestal een plastic beker met een speciaal shake-element). Vervolgens voeg je hier 50 gram Yokebe aan toe. Roer het goed door elkaar, zodat het poeder oplost in de melk.

Vervolgens doe je hier nog een halve theelepel plantaardige olie met veel onverzadigde vetzuren bij. Schud ongeveer 10 seconden goed, en je shake is klaar! Het bereiden van een maaltijd is nog nooit zo gemakkelijk geweest.

Ben je de neutrale smaak een beetje zat? Geen probleem, want op de website van Yokebe staan allerlei variaties voor je shake, die je gemakkelijk kunt bereiden met gezonde ingrediënten. Probeer bijvoorbeeld eens de chocolade-kaneelshake, de kokos-mangoshake of de grapefruit-aardbeienshake. De variaties zijn eindeloos!

Voel je fit en fitaal met het Yokebe alternatief >>

Yokebe dieet shakes

Waar koop je de Yokebe producten?

De producten van Yokebe kun je online bestellen, bijvoorbeeld bij bol.com, Kruidvat en Drogisterij.net. Een pot van 500 gram Yokebe, goed voor tien maaltijdshakes, kost €14,99. Dit komt dus neer op ongeveer €1,50 per shake, niet slecht voor een hele maaltijd!

Hoe zit het Yokebe dieet precies in elkaar?

Goed, je weet nu wat er in je shakes zit, en hoe je deze moet bereiden. Maar hoe integreer je deze nu in je eetpatroon? Bij Yokebe hebben ze een plan opgesteld waarmee jij snel en doelgericht je extra gewicht kunt verliezen. Week 1 tot en met 4 zijn bedoeld om in te komen, en vanaf week 5 zit je in de continuïteitsfase, die je vol blijft houden. Het plan ziet er als volgt uit:

 • Week 1: Concentratiefase Deze fase is bedoeld om de eerste kilo’s er hard af te laten vliegen. Je drie maaltijden per dag, dus ontbijt, lunch en diner, vervang je door een Yokebeshake. Dit klinkt heftig, maar de shakes smaken lekker en door de voedingsstoffen die erin zitten, raak je minder snel weer hongerig.

  Bovendien moet je tussendoor ook gezonde tussendoortjes eten zoals groenten en fruit, om het ongezonde snacken tegen te gaan. Vooral in de eerste paar dagen is het belangrijk dat je je hier echt aan houdt. Zo kun je het meest effectief gewicht verliezen.

 • Week 2-4: Leerfase In deze fase kom je een stap dichterbij je uiteindelijke eetpatroon. In plaats van drie maaltijden per dag, vervang je nu twee maaltijden door de Yokebeshake. Je ontbijt dus met een shake, en vervolgens mag je kiezen of je je lunch of je diner met een shake neemt. De andere maaltijd mag je weer in de keuken stappen, om een gezond en gebalanceerd gerecht te bereiden. In de leerfase gaat het erom dat je leert hoe je goed en gezond kookt.

  Op de website van Yokebe staan allerlei lekkere recepten die goed zijn voor je lichaam, en die je helpen een gezonde levensstijl aan te houden. Naast gezond eten, kun je in deze fase ook gaan experimenteren metbeweging. Begin bijvoorbeeld eens met een lekkere wandeling, 2 à 3 keer per week.

 • Week 5 en verder: Continuïteitsfase Vanaf week 5 vervang je nog maar één maaltijd per dag door de Yokebeshake, je mag zelf kiezen welke. Je zet het gezond koken lekker voort, en zorgt ervoor dat je met een beperkt aantal calorieën toch gezonde en voedzame gerechten kunt bereiden. Dit helpt je om rustig en op lange termijn af te vallen, zonder dat je te maken krijgt met het jojo-effect.

  Je valt dus niet terug in je oude eetgewoonten, omdat je je levensstijl rustig en bewust aan het aanpassen bent. Naast het gezond eten is het slim om ook lekker veel te gaan bewegen. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je elke week twee tot drie keer 20 minuten bezig gaat met sport. Dit kan bijvoorbeeld joggen of fietsen zijn.

Yokebe dieet Turbo

Yokebe Turbo Dieet

Yokebe maakt ook reclame met het zogeheten Turbodieet, om snel gewicht kwijt te raken. Dit is in principe gewoon de eerste twee weken van het Yokebe dieet: in de eerste week neem je drie maaltijdshakes per dag in plaats van maaltijden, en in de tweede week vervang je twee maaltijden per dag door de shake, terwijl je bij de derde een gezonde maaltijd bereikt. Deze twee weken zijn het meest effectief om snel gewicht te verliezen, en je zult hierna ook effect merken.

Je kunt dit dus gebruiken om er goed uit te zien voor de vakantie bijvoorbeeld. Wil je op lange termijn echt resultaat zien, dan is dit Turbodieet niet voldoende. Door het patroon voort te zetten, zal je beetje bij beetje blijven afvallen, en in het ritme van een gezonde levensstijl terechtkomen, waardoor het gewicht er niet weer bij aan komt.

Voor- en nadelen van het Yokebe dieet

Voordelen van het Yokebe dieet:

 • Door de gebalanceerde producten van Yokebe heb je weinig hongergevoel, waardoor je minder snel terugvalt in je oude eetgewoonten.

 • Doordat je je levensstijl aanpast met gezonde recepten en beweging, voorkom je het jojo-effect.

 • De maaltijdvervangers zijn snel om klaar te maken, en in vergelijking met een normale maaltijd relatief goedkoop.

 • Je kunt eindeloos variëren met verschillende smaken in je shake.

Het Yokebe dieet kent weinig nadelen, maar het is wel goed om je te realiseren dat het veranderen van je levenspatroon doorzettingsvermogen kost. De shakes bieden je een goede basis, maar het is geen permanente oplossing. Op een gegeven moment zal je dus over moeten gaan op zelf gezond koken en leven.

Starten met Yokebe?

Het Yokebe dieet geeft je een prima start bij het veranderen van je levenspatroon. De shakes helpen je om in de beginfase veel kilo’s kwijt te raken, en Yokebe zelf biedt je veel tips en variaties om lekker en gezond te kunnen koken. Veel mensen zijn al vele kilo’s kwijtgeraakt met behulp van Yokebe, en raden dit product zeker aan.

Er is wel doorzettingsvermogen vereist om niet tussendoor te snacken en om voldoende te bewegen, maar als je je aan het dieetplan houdt, zal dit niet al te veel moeite moeten kosten. Door de samenstelling van de shakes heb je gedurende de dag immers minder honger, en krijg je meer energie. Je zit lekker in je vel en na een paar weken zie je al resultaat, wat je meer motivatie geeft.

Daarnaast zijn de shakes niet duur, en smaken ze lekker. Het diëten voelt dus voor jou niet vervelend, terwijl je toch bewust bezig bent met het aanleren van een nieuwe levensstijl, die je niet laat terugvallen in je oude leef- en eetgewoontes!